woensdag 21 oktober 2009
Gebakje met aardbeien, sausje van Orval en steranijs
Benodigdheden:
3 fl Orval 2 kg aardbeien 6 ei
boter brickdeeg 20sch ½ l melk
steranijs 125 g suiker
bloemsuiker 1 vanillestok
Bereiding:
Snijd 4 schijfjes (per persoon) uit het brickdeeg. Laat ze krokant worden in geklaarde boter en leg ze op keukenpapier.
Laat de steranijs trekken in de Orval en laat inkoken tot de helft. Zeef de reductie en meng ze met de crème anglaise.
Houd 5 st aardbei (p p) apart en pureer de rest van de aardbeien in de blender met poedersuiker. Snijd de andere aardbeien in flinterdunne schijfjes. Giet op elk bord een spiegel van de crème –anglaise mengsel. Leg nu afwisselend de schijfjes brickdeeg op elkaar met daartussen telkens de aardbeiplakjes. Gebruik 4 ronde brickdeeg per gebakje. Schik het taartje op de saus. Werk af met poedersuiker en steranijs.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Beste kan je er nog een visgerecht opzetten?
BeantwoordenVerwijderenAlvast bedankt.
Stien
Even iets over de blog zelf:
BeantwoordenVerwijderenHele toffe en originele blog! ikzelf hou er ongelofelijk veel van om met nieuwe gerechtjes te experimenteren en vooral om deze uit te proberen! Vele vrouwen en huismoeders zijn steeds op zoek naar dat ultieme en unieke lekkere gerechtje en ik denk dat deze blog daarom wel eens veel volk kan trekken!
Als deze blog even populair wordt als alle kookprogramma's op tv , wordt dit zeker een succes!
Groeten
Nicky
leuk receptje
BeantwoordenVerwijderenga ik zeker ook eens uitproberen
met deze uitleg lijkt het best te doen
ben niet zo'n echte keukenpiet maar denk wel dat het zo moet lukken
anne w