Benodigdheden :
vanilleijs :1.5 l melk en 2 vanillestokken
17 sinaasappelen
17 sinaasappelen
½ l room
480 g candijsuiker
480 g candijsuiker
16 eigelen
8 glazen rum
8 glazen rum
400 g suiker
Bereiding :
Schil de sinaasappels en verwijder zo veel mogelijk de witte vliesjes va n het vruchtvlees. Snijd de schil in zeer fijne zestes en blancheer deze twee keer.
Snijd de sinaasappels overlangs in plakken van 1 cm.
Leg een plakje van één appelsien in een braadslede. Doe hier een beetje suiker op en leg het volgende schijfje hierop. Herhaal dit tot je de volledige sinaasappel hebt gevormd. Doe dit met alle sinaasappelen.
Overgiet elke sinaasappel met rum, Dek de plaat af met aluminiumfolie en plaats in de oven. Net voor het opdienen neem je telkens het bovenste schijfje van de sinaasappel eraf, een bolletje roomijs en overgieten met de saus.
Bereiding :
Schil de sinaasappels en verwijder zo veel mogelijk de witte vliesjes va n het vruchtvlees. Snijd de schil in zeer fijne zestes en blancheer deze twee keer.
Snijd de sinaasappels overlangs in plakken van 1 cm.
Leg een plakje van één appelsien in een braadslede. Doe hier een beetje suiker op en leg het volgende schijfje hierop. Herhaal dit tot je de volledige sinaasappel hebt gevormd. Doe dit met alle sinaasappelen.
Overgiet elke sinaasappel met rum, Dek de plaat af met aluminiumfolie en plaats in de oven. Net voor het opdienen neem je telkens het bovenste schijfje van de sinaasappel eraf, een bolletje roomijs en overgieten met de saus.
Dit wil ik zeker wel eens uitproberen !!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heel origineel en lekker!!!!
Det
Mis ik nu het recept van de roomijs? Volgens hetgeen ik zie beschrijf je enkel de sinaasappelbereiding. Of moet ik de overgebleven ingrediënten gewoon samenvoegen en daar ijs mee maken?
BeantwoordenVerwijderenEn heb je een tip om iets lekkers te maken met de overgeblven eiwitten?