woensdag 18 november 2009
Zeebaars met tomaat, pasta en basilicumpesto
Zeebaars met tomaat, pasta en basilicumpesto
Benodigdheden:
Zeebaarsfilet 1.5 kg 1 b basilicum
1 kg tomaat olijfolie
500 g fijne pasta pijnboompitten
Look
Bereiding
De baars ontschubben
Bakken à la minute en onder de grill krokant laten worden.
De pasta koken in ruim gezouten water, afgieten, opwarmen in olijfolie met geconcasseerde tomaat.
Voor de presentatie de pasta met tomaat beetje fijn gesneden basilicum in het midden van het bord. Hierop de vis en rondom druppels basilicumpesto.
Pesto: in de blender eerst pijnboompitten, teentje look, een paar stukjes ansjovis, een koffielepel gemalen parmezaan en olijfolie mixen.
Basilicum toevoegen en nog even mixen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
mooie blog Tom en leuke recepten, het uitproberen waard
BeantwoordenVerwijderenik kijk vol verwachting uit naar nog meer amuses eventueel nieuwe technieken zoals espumas etc.
Nog veel succes
zeer mooie kleurencombinatie!!!
BeantwoordenVerwijderenWat bedoelt u met geconcasseerde tomaat?
BeantwoordenVerwijderenGeconcasseerde tomaat: schil de tomaat, snijd ze in 4 partjes, verwijder de zaadjes en dep het vruchtvlees droog met keukenpapier. Snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. Zo zijn ze dus zacht en leuk om mee af te werken.
BeantwoordenVerwijderenTom