Benodigdheden 'Voor 10 personen)
1 dl melk 25 gr gandaham 25 gr roquefort 1 dl room 1 gelatineblaadje (2 gr) mespunt cayennepeper bieslooksprietjes sifonfles met gaspatroon Bereidingswijze
Snij de gandaham en roquefort in kleine stukjes. Week het gelatineblaadje in koud water. Doe alle ingrediƫnten, behalve het gelatineblaadje en bieslook, in een kookpot en laat gedurende 10 minuten koken. Haal van het vuur en voeg het uitgeknepen gelatineblaadje toe en laat dit goed oplossen. Mix het geheel met een staafmixer. Giet door een fijne chinois (puntzeef) en dan in de sifonfles. laat afkoelen. Als alles is afgekoeld draai 1 gaspatroon op de sifonfles en schud grondig. Leg plat in de koelkast en laat minstens 3 uur rusten. Spuit het schuim in kleine aperitiefglaasjes. Versier met bieslooksprietjes en enkele reepjes gandaham.
maandag 23 november 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
hoi Tom
BeantwoordenVerwijderenkrijg hier ik het water van in de mond
wanneer kom je dat hier eens klaarmaken
ik het lege borrelglaasjes.......
mooie blog overigens
anne w
dit materiaal heb ik thuis niet
BeantwoordenVerwijderenDat zal wel lekker zijn, maar haal je de kostprijs van je materiaal er uit wanneer jij weinig van dit soort gerechtjes maakt?
BeantwoordenVerwijderenCil, als je materiaal koopt dan zal je dit natuurlijk veel moeten gebruiken om je geld eruit te halen. Dat is met alles zo..
BeantwoordenVerwijderenBekijk het als een investering
Tom
Jammer dat ik het materiaal niet heb. Het ziet er nochtans zeer de moeite uit.
BeantwoordenVerwijderenJe moet aanschaf van materialen bekijken als een investering op een bepaalde termijn. Ben je altijd met koken bezig en ga je geen uitdaging uit de weg. Dan is het zeker de moeite waard om je dit materiaal aan te schaffen. Het principe van espuma is steeds hetzelfde. Zo kan je roquefort en gandaham vervangen door mozzarela, tomaat en basilicum.
BeantwoordenVerwijderenSimpel toch?
Tom
Ja logische redenering.
BeantwoordenVerwijderenMaar ik zal helaas moeten passen bij de aanschaf van dit materiaal.
anne w