zondag 29 november 2009

Speculaas
















Het is bijna weer zover, de Sint komt op bezoek.
Zoals de kinderen altijd zingen: Wie braaf is krijgt lekkers ... wie stout is de roe.
Dus dacht ik om eens een recept van spekulaas op men blog te zetten.

Benodigdheden:

150 gram boter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel zout
10 gram speculaaskruiden
(2 afgestreken eetlepels)
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel melk
50 gram geschaafde amandelen

Je begint met het roeren van de boter met de suiker, het zout en de eetlepel melk tot 1 romig geheel. Dan apart het zelfrijzend bakmeel met de speculaas kruiden vermengen. En deze boven de kom zeven en eerst roeren met het botermengsel, later pas gaan kneden.
Als het goed gekneed is, het deeg minstens 1 uur op een koele plaats laten rusten en daarna op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een lap van ca 1 cm dik.
Vervolgens bepaal je zelf de vorm. Beboter een bakplaat en bakken maar!!

5 opmerkingen:

  1. Ik geloof niet dat ik ooit zo'n mooie speculaaspop heb gezien! Bedankt voor het recept! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel speculaas :) met chocolade rond
    nog eens 10x zo lekker
    mooi recept, als ik tijd heb zal ik dat zeker is proberen. Na de examens dan toch

    groete

    PS: veel succes me de examens
    mooie blog, goe bezig

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dankuwel wout, jij ook succes me u examens.
    Goed idee om er chocolade in te verwerken!

    Tom

    Bezoekers: verkiezen jullie speculaas MET of ZONDER chocolade?

    BeantwoordenVerwijderen