zondag 22 november 2009

Zeebaars met verse pasta, champignons, tomaten basilicum en truffelolie














Benodigdheden :
1.3 kg zeebaarsfilet 450 g tagliatelli 2 l fumet( visbouillon)
1 kg tomaat 2 l kippenbouillon
2 p basilicum truffelolie
1 kg champignons platte peterselie

Bereiding :
pasta koken in een geurige bouillon.
De visbouillon en de kippenbouillion goed inkoken, hier worden dan de gebakken champignons, de grof versneden tomaat en de basilicum aan toegevoegd samen met de gekookte pasta.
Dit wordt in een diep bord geserveerd samen met het vocht. Hier bovenop de gebakken vis en afwerken met truffelolie en platte peterselie.

7 opmerkingen:

  1. Dag Tom,

    het gerecht met de zeebaars staat er denk ik 2x in.

    Beste groeten,

    Jan Lambregts

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte heer Lambregts

    Bij deze is mijn fout rechtgezet.

    Alvast bedankt voor de interesse en de waarschuwing.

    Vriendelijke groeten

    Tom Van de Leur
    2MKT

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tom,
    is het gebruikelijk dat je bij het bereiden van deze vis het vel er nog aan laat? Zoja, waarom eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is de keuze van de kok. Je kan een vis zowel met als zonder vel klaarmaken.

    Vel eraan: voor kleur, presentatie, het bijeenhouden van de vis...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tom wat bedoel je met pasta koken in een geurige boullion?

    Eva. x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Normaal kook je pasta gewoon in water. Hiebij voeg je wat zout of eventueel nog een boullionblokje bij. Zo absorbeert de paste deze smaken en komen ze goed tot uiting in je gerecht.

    Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kan het ook met andere olie tom? Want truffelolie heb ik niet in huis.

    Thomas

    BeantwoordenVerwijderen